En helg i Åre

I fredags så åkte jag, mamma och pappa upp till Åre för ett besök över helgen.

Vi kom upp till åre vid fyra på fredagen och vi gick på byn en sväng för att kika lite på vad som fanns inför morgondagen då vi skulle på marknaden.
Sedan åkte vi till tege för att käka lite mat och det blev fläskfile och grönsaker och vitlöksmör. Det var gott.

Sen så åkte jag till mupparna på hummeln, där även jag kommer att bo senare. När jag kom dit så satt emmelie i bara trosor en t-shirt med sin dator och ett glas vin, venkis hade nyss duschat  och anna gick runt naken för att sedan hoppa in i duschen. När alla var klara så började vi köra ölspelet ett tag men jag gick bara på vatten medans dom andra satt och drack.
image86
emmelie och sitt vin
image87
anna
image88
venkis börjar bli lite full
image89
anna panna
image90
venkis och anna
image91
emmelie

Men när klockan började närma sig utgångsdags så var dom inte riktigt på hugget utan istället tog dom en macka eller två för att sedan sova.

På lördag väckte pappa mig för att det var frukost och då var klockan kanske nio. Sedan när vi var klara så åkte vi till rödkullen för att börja våran vandring på berget. Vi startade i rödkullen och vandrade upp för backen mot bräcke och sedan vidare till olympiaplatån och när vi var där så vilade vi lite, det var riktigt jobbigt att gå upp för backen. Det är mycket brantare än på vintern kan jag lova men när vi väl var uppe på olympiaplatån så gick det mycket lättare att gå.
Vi fortsatte vår vandring mot hummeln och när vi var där uppe så satte vi oss ner och fikade och vilade en stund. Det blåste på ganska bra, ögonen rann när det blåste som mest.
Sen när vi hade fikat klart så gick vi tillbaka till olympia och fortsatte mot rökullsliftens topp och när vi kom dit så började vi vår vandring ner mot bilen igen.

Det är faktiskt kul att vandra på fjället man får ju se det ur ett annat perspektiv för annars ser man det bara med all snö på. Det var väldigt fint där uppe med alla färger och sen kan det helt plötsligt komma en liten damm med och sen alla bäckar som rann lite här och där.
Vi var ute sammanlagt i 3 timmar och det räckte mycket väl, för det var första gången jag var ute och vandrade.



Sen så åkte vi hem och duschade och käkade mat för att sedan åka ner till byn för att gå på höstmarknaden men jag tyckte det inte fanns något jag ville ha. Men jag och anna var med i en fototävling men ingen av oss vann. :( 

Men vi fick se en ren i alla fall, den var väldigt fin och hornen var mjuka.
image111
och några fula kor
image112
och sen fick jag se ett djur men den var varken bunden eller i en bur men hon satt snällt ändå
image113

Senare på kvällen så gick vi på broken och åt och det är verkligen hur gott som helst där och man får jätte mycket mat. Varje gång jag har ättit ute i åre med mina föräldrar så har det blivit broken. Åker ni till Åre så är det ett måste att äta där, värt att prova jag lovar.

Efter maten så körde jag hem mamma och pappa för att jag själv sen åkte till mupparna för att se på film. Det var mysigt men jag kom inte ihåg vad filmen hette men den var bra.

Och idag så åkte vi därifrån men det är bara 2 veckor kvar innan jag flyttar upp till åre igen.
Men nu ska jag ta och sova lite, för imorrn ska jag ta mig upp och gå ut och gå på morgonen.
Godnatt.

Guld

jag måste bara säga en sak och det är att den bästa radiokanalen för tillfället är GULD!! Det finns inget bättre. Alla andra kanaler spelar bara samma musik om och om igen tills man lessnar på låtarna och det är inte bra.

Så jag rekommenderar att lyssna på Radio Guld! :D

God natt


Åre imorrn!

Imorrn så åker jag upp till åre på en liten visit för om 2 och halv vecka så flyttar även jag upp dit och flyttar inte hem förän i maj. Men jag kommer hem till Sundsvall nån gång ibland. Det ska bli skönt att byta miljö och börja jobba lite.
Dom som åker upp imorrn är Jag, mamma och pappa, lilla syster ville inte följa med och det tycker jag är synd. Hade velat att hon följde med, men nu får jag ju även träffa mupparna där uppe som bor på hummeln och där ska även jag bo i ungefär 2 månader innan jag får flytta in på den rätta stället.

Över till något annat. Dom senaste dagarna har jag tränat på jocks och fått träffa venkis som var hemma i 3 dagar innan hon åkte tillbaka till åre.

Var ute och knäppte lite kort idag så här kommer lite höstbilder.
P.S. Kommer även att ta med mig kameran så jag kommer lägga upp lite bilder från helgen i åre.

image81image82image83image84image85
Ojoj, men vem är detta..... ;)

?

Idag har jag städat mitt rum ordenligt och det blev glänsande rent.

Sen har jag varit på ett tufft spinning pass och det var jäkligt skönt.
Mer har jag inte att säga...

Träna och åter träna

Idag så vaknade jag vid 9.00 tiden, det gör jag ofta nuförtiden och det är väldigt skönt för då har man hela dagen framför sig. När jag hade vaknat till så såg jag att viktoria hade ringt mig och jag ringde upp hon var redo för en promenad, så vi gick ett varv runt ryggis det var uppfriskande även fast jag hade träningsverk från gårdagen.

Sen så tog jag det ganska lungt och städade lite, för att sedan åkta till Ikea med viktoria.
Efter det så åkte vi ner till jocks för ännu ett träningspass och idag stod det Afropower Dance på schemat.
Från början var det väldigt svårt att fokusera för man skulle slappna av och det gick inte så bra när man skrattade emellan åt. Men den sista halv timmen hade man fått in det och det var väldigt jobbigt och roligt, så det är verkligen något jag ska köra igen.

Så nu sitter man här och har skrivit ännu ett inlägg och funderar nu på att sova lite. För det är inget bra på tv och orkar inte sitta vid datorn nå mera.

Imorgon är det lördag och en ny dag med nya möjligheter så lev livet mina vänner.

Söt anka

Jag tror det var i måndags som viktoria och jag åkte till sidsjön, för att gå runt och mata änderna.
När vi kom fram till änderna som fanns där även två stycken svanar, en av dom var väldigt fin den andra såg lite skabbig ut. Sen så var det ju alla änder som och är det och det var en and som jag föll för, den var så himla fin och söt.

                                                  Söta ankungen den ljusbruna

Sen så åkte vi hem till viktoria och gjorde oss varsin sallad och for till norra berget.
Det var mysigt, men det blåste ganska bra så det blev ganska kallt så vi käkade och åkte sedan hem.

Viktoria blev lite snorrig.. :P


träning

Igår så började jag min test vecka på jocks, och även viktoria började då. Det är så himla kul att komma igång med träningen på riktigt nu. har längtat efter den.
Så igår var vi först i gymmet vid ett, sen på kvällen var vi på jommans pass street. Det var jätte kul men man såg nog väldigt dum ut när man stod där men jag försökte i alla fall och det är ju bra. Men när man ser henne dansa och sen tänker på hur man själv dansar så är det en väldigt stor skillnad.. haha... =)
Sen idag så var jag på aerobic det var mkt lättare än street.
Ojoj vad det blir mkt träning denna vecka men det är kul.
För imorrn ska jag först kl.9.00 träffa en person på komvux för distankurs och sedan blir det spinning vid 12 och senare på kvällen blir det att gymma med viktoria.

Nä nu ska jag försöka sova för jag har en så fruktansvärd huvudvärk så jag vet inte vart jag ska ta vägen.
Godnatt och sov gott


Helgen är över

Nu är helgen över och imorrn är det en helt ny vecka.
Det ska bli skönt, för jag ska testa en vecka på jocks nu. Vill verkligen börja på ett gym nu för det kryper i benen ofta på mig, men det är inte billigt att träna på en anläggning.
Imorrn så har jag klarat en vecka och det känns väldigt bra och jag är verkligen stolt över mig själv.

Nu börjar även hösten att komma och mörkret kryper en närmare det är både skrämmande och mysigt. Nu blir det även grått och kallt på dagarna så alla dagar i T-shirt är nu över och istället för man sätta på sig en mysig tröja.

Men jag börjar längta efter vintern nu, för nu har det gått 5 månader sen man fick åka skidor och det lär dröja några till innan man får åka nå skidor i Sverige.
 
Här kommer lite bilder från förra vintern i Åre 2006/2007.
image68image69image70image71image72image73image74image75image76


fredag

då var det äntligen fredag igen! inte för att det gör så mycket för mig, men för alla dom som går i skola eller jobbar blir glad över att det är helg och självklart blir jag också det då!
Men jag har inte planerat att göra något speciellt.

 vet inte vad jag ska skriva mera, men kanske skriver mer ikväll får se..
hej på ett tag

dagarna bara går...

jag fattar inte vart dagarna tar vägen, vem är det som tar dom?? Det är en fråga, men det är ju inget man kan göra någonting åt. Istället får man göra det bästa av dagarna.

Sitter i min underbara säng och ska sova, men tänkte bara skriva ett lite inlägg först.
Jag har klarat mig i 4 dagar nu, det är en mycket bra start på mitt nya liv, det är verkligen en omställning, man måste tänka på så mycket, men det gör inget bara det är värt allt jobb och det hoppas jag på.

Godnatt mina vänner!

idag

Idag har jag gjort detta:
- Varit ute på morgon prommenad
- Ätit frukost :P
- Varit med Viktoria 

- Varit på stan
- Varit hemma hos mig och sett film som jag och vickan gjorde för ungefär 4-5 år sedan. Det var riktigt roligt att se dom filmklippen som vi satt då och spolade fram och tillbaka hela tiden och blev aldrig less på det.

Treputt (snoff) det är inte det bästa
So I´m back
Sätta blommor i en vas (sjungande)
I värsta fall kan man falla 20m. höj ögonbrunen :D
I´m in Åre chocoladfabrik in åre in sweden

haha... bara man ser lite på filmen så kommer man ihåg allting :) oförglömligt

- Lagat middag
- Sett mean girls
- Ska nu gå och sova
- Godnatt


9.00

Nu har man varit uppe ungefär 3 timmar, var jätte skönt att kliva upp kl.9.00 för en gångs skull, man hinner göra mycket mera. Jag gick en morgon prommenad med viktoria efter hon hade varit hos tandläkaren. och nu ska jag snart åka ner på stan en sväng med henne.
Men jag ska inte handla något för det har jag inte råd med..

Helg

Jaha, nu sitter man här och ska skriva lite innan man går och lägger sig.
För ikväll så ska jag lägga mig innan elva.
I fredags så fyllde mamma år så jag vara bara hemma och umgicks med familjen.
Sen på lördagen så gjorde jag inget speciellt, eller jag syde upp mina nya grdiner och av tyget som blev kvar så gjorde jag en laptop väska. Hann även med en liten tur på stan och köpte mig en jätte mysig stickad mössa på indiska.
image62
                                                                   Mina nya gardiner

image63
                                              Min egensydda laptop väska
image64

image65

image67
                                                    Min nya mössa köpt på Indiska



Sen senare på kvällen fick vi främmande, föräldrarna åt surströmming men det är inte något jag gillar så jag äter hellre något annat.  Sen kom den spännande matchen mellan SVERIGE-DANMARK.
Idag har jag inte gjort någonting alls bara slappat, det har varit jätte skönt har varit trött hela dagen.

Men imorrn så börjar det nya livet. Nu jäklar ska det bli andra bullar för mig.
Ska börja morgonen med en morgonpromenad.

Sov gott

Grattis...

Vill bara säga Grattis mamma på födelsedagen.

Jag har verkligen slitit nu på morgonen. Skulle hinna med mkt, så det var bara att sätta igång.
Jag har strykigt kläder, dammsugit, bakat, skurat golven och städat mitt rum och allt detta gjorde jag på 1 timme och 45 min. Det är rekord för mig! :D


Gud vad gott

Nu ska jag ta och baka lite bullar till mamma som fyller år imorgon. Det var jätte länge sedan jag bakade något, så detta ska bli spännande.
Sen så ska jag åka iväg och handla en present till henne med syster yster.
image60

See yaa...

ojoj...

ojojoj vad idol 2007 kan vara pinsamt att se på. Har nyss sett på programmet och jag tycker verkligen synd om dom som sjunger dåligt men tror själva att dom sjunger bra, dom blir sen bara besvikna på sig själv och arg på juryn. Men vissa vill ju också bara vara med för att komma i tv.
Men ändå så gillar man att kolla på programmet, men själv skulle jag aldrig våga vara med.

image59


Nu till något helt annat, jag har nu suttit och hållit på med min blogg, och jag klarade det. Att ändra mitt utseende på bloggen, blev faktiskt nöjd för att vara första gången jippi
jag valde detta tema pga att jag älskar vintern och snön som inom några månader kommer :D
kram och puss på er

Onsdag.

Idag har det inte hänt något speciellt i mitt liv.
Jag och vickan var och tränade på ego för dom har öppet hus
denna vecka, sen gick vi och åt en sallad utan pasta på
coffee house, det var smaskigt :D mums....

Nu sitter jag här i min säng och har träningvärk redan, det är inte bra.
Men imorrn så ska vi simma på sporthallen, det ska bli väldigt skönt.
Det är även väldigt bra träning om man vill bränna fett :P


Minne av Viola....

Jag vill bara ägna en tyst minut för en moster som har gått bort i familjen.
Jag tillägnar henne en hårborste. Därför att hon älskade verkligen när man borstade håret på henne. Alltid när man hälsade på henne så sa hon efter en stund, kan du kamma mitt hår. :)

image58

Söndag

Nu sitter jag här i min säng och gör absolut ingenting. Det är så skönt att inte göra något. :)
Igår så var jag barnvakt åt en riktig prinsessa hon är så himla gullig och söt och endast 4 mån gammal. Hennes föräldrar gifte sig igår och amanda som prinsessan heter döptes även igår och på kvällen så fick jag passa henne. Det var verkligen en fin kväll igår, alla var jätte finklädda.
Jag kom hem vid halv 2 tiden på natten tror jag, kommer inte ihåg exakt :D
Vill bara säga grattis Anna och Mats och till den underbara Amanda så klart och lycka till .



Sen idag så har jag varit hem till sara där det var paketöppning, dom fick jätte mycket presenter så det skulle ha tagit jätte lång tid om dom skulle ha gjort det igår. Så jag fick även träffa amanda en gång till innan hon åker hem till köpenhamn där som bor.
Nu märker man att några från sin närhet har försvunnit som emmelie, anna och venkis har flyttat till åre och snart åker sara till östersund. Men som tur är så är det inte långt dit.
Nä nu ska jag se om jag kan hitta någon bra film :D

But see you later :D


wow...

Idag så var jag på stan igen.. ojoj snart orkar man inte se stan mera, men med det sällskapet som jag hade så klarar man allt! 
Jag var även och såg Shrek 3 idag med viktoria. Den var hur bra som helst, skrattade jätte mycket, jag tycker den håller samma klass som dom andra två filmerna. men den kändes lite kort fast den var 1 och 15 ungefär. 
Den är verkligen värd att se. :D 

RSS 2.0